2009/06/18

Next Library - starptautiska ne-konference

No 14.-16.jūnijam piedalījos starptautiskā ne-konferencē Next Library (http://nextlibrary.net/). Ne-konferences laikā tika apspriesti tādi temati kā vietējā satura veidošana bibliotēkās sadarbībā ar bibliotēku lietotājiem, lietotājiem draudzīgu inovatīvu pakalpojumu sniegšana, interaktīvas bibliotēku telpas, lietotāju iesaistīšana pakalpojumu veidošanā un bibliotēkas telpu iekārtošanā, datorspēles un tradicionālās spēles kā bibliotēkas pakalpojumu un satura popularizēšanas instrumenti un citi līdzīgi temati.

Ne-konferences laikā notika arī tā saucamā posteru sesija, kuras dalībniekiem bija iespēja sniegt arī 9 minūšu prezentāciju par tematu.
Lielākā daļa key note un posteru prezentācijas ir pieejamas: http://www.slideshare.net/nextlibrary

Tiem, kam interesē apskatīt dažas no pasaules labākajām bibliotēkām vai arī iepazīt cilvēkus, kas veido vai vada šīs bibliotēkas, iesaku apmeklēt projekta Shanachie Tour mājas lapu http://www.shanachietour.com/. Shanachie Tour projekta laikā tiek uzņemtas dokumentālas īsfilmas par dažādām pasaules bibliotēkām, kā arī tiek meklētas atbildes uz jautājumu - kas ir laba bibliotēka un kāda ir bibliotēku nākotne.

Ne-konferencē piedalījās vairāk kā 200 dalībnieku no visas pasaules, tajā skaitā gan bibliotekāri, gan IT speciālisti, kā arī arhitekti un dizaineri, kas piedalījušies vai piedalās dāņu bibliotēku interjera un eksterjera veidošanā.

2 komentāri:

  1. Tu esi malacis! lLbi, ka esi tā iedvesmojusies, ka nevarēji ilgāk klusēt!

    Varbūt tu par "vietējā satura veidošana bibliotēkās sadarbībā ar bibliotēku lietotājiem" ierakstīsi sīkāk?

    AtbildētDzēst
  2. :) nu ja, ierakstīšu!

    Runājot par vietējo saturu, jānošķir 2 lietas - vietējais saturs (local content) un vietēji nozīmīgais saturs (locally relevant content). Runājot par lietotāju iesaistīšanu satura veidošanas pasākumos, ne-konferencē vairāk runājām par otro. Plašāk ierakstīšu vēlāk.

    Vispār domāju, ka mums nepieciešama diskusija par to, ko saprotam, sakot "vietējais saturs"!

    AtbildētDzēst