2009/09/22

Trešais tēva dēls IFLA's konferencē Milānā

Gandrīz mēnesis jau pagājis kopš lielā notikuma - Trešā tēva dēla iznāciena Milānā! Jā, arī es biju Itālijā un piedalījos 75.IFLA'a konferencē "Bibliotēkas veido nākotni: kultūras mantojuma veidošana" (World Library and Information Congress: 75th IFLA General Conference and Assembly „Libraries create futures: Building on Cultural Heritage”; info angliski: http://www.ifla.org/annual-conference/ifla75/). Un jāsaka, ka ar panākumiem, jo iespēja stāstīt par Latvijas bibliotēkām un Trešo tēva dēlu man tika dota gan galvenajā konferencē, kas notika Milānā, gan priekškonferencē, kas notika Florencē.
Kopā Itālijā pavadīju gandrīz divas nedēļas, kuru laikā:

Piedalījos priekškonferencē Florencē par bibliotēku un informācijas pakalpojumu darbības izvērtēšanu „Bibliotēkas plus: pievienojot vērtību kultūras kopienai (8th Northumbria International Conference on Performance Measurement in Libraries and Information Services „Libraries Plus: Adding Value in the Cultural Community”). Mana prezenācija šajā konferencē (angļu valodā):


Kopā ar Pilar Pacheco (Čīle), Monica Grecu (Rumānija) un Greta Southard (ASV) runāju IFLA's galvenajā konferencē Milānā. Mūsu prezentācija:


Stāstīju par Trešo tēva dēlu un prezentēju ceļojošo izstādi "Pasaule klikšķa attālumā - tavā bibliotēkā" IFLA's posteru sesijā:


Mani personīgie iespaidi par konferenci visvairāk saistās ar IFLA's prezidentes Klaudijas Lukss uzrunu konferences atklāšanā, kur viņa vairākkārtīgi uzsvēra tieši mazo bibliotēku lielo lomu unikālu, inovatīvu un lietotājiem draudzīgu pakalpojumu sniegšanā.